Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 22:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sjostroms-gladjebesked-overraskat-mig-sjalv-tidigare/

SPORT

Sjöströms glädjebesked: ”Överraskat mig själv tidigare”

Sarah Sjöström kommer att simma sin gulddistans 100 meter fjärilsim i Tokyo.
Sarah Sjöström kommer att simma sin gulddistans 100 meter fjärilsim i Tokyo. Foto: Attila Kisbenedek/TT

TOKYO. Regerande OS-mästarinnan Sarah Sjöström har bestämt sig. Hon kommer i Tokyo att simma sin gulddistans från Rio 100 meter fjärilsim.

– Jag är nyfiken på att se vad jag kan göra, men jag förväntar mig inga världsrekord, säger den svenska simstjärnan.

På torsdagsmorgonen svensk tid mötte Sarah Sjöström media under en presskonferens i OS-byn i Tokyo.

Under presskonferensen berättade Sjöström att hon hade bestämt sig för att ställa upp på 100 meter fjärilsim, där försöken avgörs redan på lördag som är den första tävlingsdagen för OS-simmarna.

– I 13 år har jag simmat 100 meter fjärilsim på samtliga internationella mästerskap, och gjort det på ganska hög nivå, så jag hoppas jag kan leva lite på rutin, säger Sarah Sjöström som utöver OS-guldet också har vunnit fyra VM-guld och en rad EM-guld på 100 meter fjärilsim.

Sjöström har också världsrekordet på distansen.

Sjöströms tveksamhet till om hon skulle simma 100 meter fjärilsim i Tokyo har berott på det armbågsbrott som hon drabbades av i februari i år.

Skadan påverkade hennes fjärilsimsteknik betydligt mer än hennes frisimsteknik eftersom hon måste dra lika mycket med båda armarna samtidigt när hon simmar fjärilsim.

För bara någon månad sedan var en OS-start på 100 meter fjärilsim långt borta, men sakta men säkert har Sjöström blivit starkare och bestämt sig för att komma till start.

– Jag förväntar mig inga världsrekord, men ju närmre tävlingen kommer ju mer nyfiken har jag blivit på att se vilken tid jag kan göra på 100 fjärilsim, säger Sjöström.

– Jag har överraskat mig själv tidigare så vi får se vad jag kan göra den här gången.

Läs mer:

Medaljhoppet som inte gav upp: ”Visste att jag hade potential”

OS-debutanten: ”Sjöström var som en gud för oss”

Ämnen i artikeln

Simning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt