Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skada-stoppar-stina-nilsson-fran-resten-av-sasongen/

Sport

Skada stoppar Stina Nilsson från resten av säsongen

Stina Nilsson kommer inte tillbaka i världscupen den här säsongen på grund av sin revbensskada.
Stina Nilsson kommer inte tillbaka i världscupen den här säsongen på grund av sin revbensskada. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

I fjol blev Stina Nilsson första svenska kvinna att vinna sprintcupen. Den här säsongen tog slut vid nyår då Nilsson bröt Tour de Ski på grund av en stressfraktur i ett revben.

Samtidigt som de svenska längdskidåkarna laddar för Ski Tour 2020 tvingas Stina Nilsson meddela att hon inte kommer tävla i världscupen mer den här säsongen.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Stina Nilsson i en intervju med SVT Sport.

Stina Nilssons besvär började med ett fall under en av sommarens träningsrundor. 

Hon missade den svenska säsongspremiären i Gällivare på grund av en ömmande axel men var tillbaka till världscupspremiären i finska Ruka i slutet av november där hon åkte in som femma i sprintfinalen.

Trots att hon kände av ömmande revben blev Nilsson fyra i sprinten i Davos och tvåa i Planica, det är också den bästa placering hon kan ta med sig från världscupssäsongen 2019/2020.

Ski Tour 2020, som inleds i Östersund på lördag och innehåller en sprint i Åre, var ett av Stina Nilssons stora mål. 

Nu inser Nilsson att säsongen är över och satsar på att komma tillbaka nästa säsong som bland annat innehåller VM i Oberstdorf.

– Jag känner att det inte finns något att stressa för. Jag använder inte stavar ännu i träning och jag vill inte riskera nästa säsong, säger Nilsson.

Läs mer:

Stina Nilsson bryter Tour de Ski 

Guide: Allt du behöver veta inför Ski Tour 2020