Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 07:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skadad-barthold-tackar-nej-till-em/

Sport

Skadad Barthold tackar nej till EM

Anna Barthold. Arkivbild. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Det blir inget spel i sommarens basket-EM för veteranforwarden Anna Barthold.

En fotskada sätter stopp.

"Självklart är jag grymt besviken", säger hon.

Den 39-åriga veteranen, som nyligen fick lämna Luleå där hon tog fem SM-guld på åtta år, har funnits med under förlägret i Södertälje. Men när Sveriges förberedelser inför EM i Riga härnäst fortsätter, med först två möten med Ryssland i Moskva och därefter ett träningsläger i Slovenien med matcher mot Slovenien och Storbritannien, så tvingas hon kliva av.

”Som alla vet har jag sett fram emot att spela EM, men jag känner att foten krånglar och stör mig så pass mycket att jag inte kommer kunna göra mig själv rättvis. Jag är en sån otrolig tävlingsmänniska som alltid vill ge hundra procetn i alla lägen. Självklart är jag grymt besviken men jag önskar laget stort lycka till och framgång”, säger Anna Barthold till basketförbundets webbplats.

Landslagsansvarige Fredrik Joulamo:

”Det är tråkigt att Anna väljer att kliva av. Hon har varit en oerhört viktig del i det här laget under en väldigt lång period, sedan hennes seniorlandslagsdebut 2003. Anna har otroligt stor erfarenhet och professionell attityd. Hon var en viktig spelare i EM-kvalet och det är tråkigt att vi inte får se henne i EM-slutspelet.”

Stjärnan Frida Eldebrink missar kommande träningsmatcher mot Ryssland, Slovenien och Storbritannien på grund av en skada. Men enligt basketförbundet återansluter hon efter rehabilitering till EM-förberedelserna den 16 juni.

Sedan tidigare stod det klart att storstjärnan Amanda Zahui, Regan Magarity, Nathalie Fontaine och Abigail Asoro samtliga skulle vara borta från inledningen av EM-uppladdningen.