Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-13 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skadade-racerforaren-varit-extremt-tuffa-veckor/

Sport

Skadade racerföraren: Varit extremt tuffa veckor

Juan Manuel Correa ådrog sig flera kritiska skador i samband med den svåra krasch i formel 2 som kostade fransmannen Anthoine Hubert livet.

Nu, efter att bland annat ha försatts i koma av läkarna och genomgått en 17 timmar lång operation, uttalar sig Correa för första gången.

”De här veckorna har varit extremt tuffa”, säger 20-åringen i ett skriftligt uttalande.

TT Text

Det är en lång väg tillbaka för Correa efter den olycka som skakade om racingvärlden i slutet av augusti. I formel 2-loppet på Spa i Belgien miste Anthoine Hubert livet när han kraschade in i barriären och sedan krockade med Correa som kom i hög fart och inte kunde undvika fransmannen.

Correa ådrog sig frakturer i båda benen och en ryggradsskada och har de senaste veckorna befunnit sig på ett sjukhus i London, England. Komplikationer uppstod dock och Correa försattes i koma av läkarna den 7 september och befann sig i det tillståndet i drygt två veckor.

Något som framför allt har varit kritiskt för Correa är frakturen i höger ben. En skada han i söndags opererades för i 17 timmar.

Operationen ska dock ha varit framgångsrik – men det kunde först konstateras drygt tre dygn efteråt då läkarna var tvungna att säkerställa att inga komplikationer uppstod så tätt inpå.

”De här veckorna har varit extremt tuffa. Tuffare än något jag har varit med om – både fysiskt och mentalt. Jag förstår att min framtid är osäker när det kommer till mina ben, framför allt råder det osäkerhet kring mitt högra ben, och rehabiliteringen kommer att vara väldigt lång och komplicerad”, skriver Correa i ett uttalande på sin webbplats.

Correa hålls fortfarande under observation av läkarna. Om två veckor väntar en ny, mindre operation för 20-åringen som förväntas kunna lämna sjukhuset om sex veckor. Därefter väntar en lång rehabilitering och ytterligare operationer med målet att återfå full rörlighet i höger fot och vrist.