Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skadan-stoppar-frida-karlsson-fran-varldscuptavling/

Sport

Skadan stoppar Frida Karlsson från världscuptävling

Frida Karlsson lämnar återbud till kommande världscuptävling i Lahtis.
Frida Karlsson lämnar återbud till kommande världscuptävling i Lahtis. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

En skada tvingade Frida Karlsson att hoppa av Tour de Ski.

Nu står det klart att skidstjärnan även missar kommande världscuptävlingar i Lahtis.

– Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

Det var i samband med att Frida Karlsson skulle göra chins på hotellrummet i Val di Fiemme som dörrfodret lossnade och hon föll ner i golvet med en smäll.

Svenskan körde trots smärta vidare i de två efterföljande loppen i Tour de Ski, men valde att avstå den avslutande fasen med sprint och 10 kilometer uppför backen Alpe Cermis.

Nu meddelar Svenska skidförbundet att det inte handlar om en allvarlig skada för Karlsson som kan återgå till träning utan större besvär. Däremot kommer hon inte till start när finländska Lahtis står som värd för kommande världscuptävling den 23–24 januari.

– Det känns bra ändå. Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt. För att vara helt på säkra sidan och inte stressa i gång något kommer jag stå över Lahtis för att vara 100 procent redo för fajt på hemmaplan i Falun helgen därpå, säger Frida Karlsson i ett pressmeddelande.

Landslagschefen Anders Byström är lättad över att skadan är under kontroll och att den inte kommer stoppa Karlssons framfart i resterande del av säsongen med VM som höjdpunkt, 23 februari–7 mars.

– Det känns bra att skadan inte verkar vara så allvarlig för Frida. Nu kommer hon ha en tät dialog med tränarna och det medicinska teamet som följer förloppet framåt och ser till att hon har en bra plan för att kunna tävla igen i Falun, säger Byström i ett uttalande.

Efter Lahtis går världscupen vidare till Falun den 30–31 januari.

Läs mer:

Ebba Andersson efter succén i Tour de Ski: ”Det blev många frågetecken”

Therese Johaug krossade Heidi Weng

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt