Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 05:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skandalgolfaren-aktuell-for-comeback/

Sport

Skandalgolfaren aktuell för comeback

Thorbjørn Olesen är alltjämt misstänkt för att ha gjort sig skyldig till sexuella trakasserier på en flygplansresa. Arkivbild.
Thorbjørn Olesen är alltjämt misstänkt för att ha gjort sig skyldig till sexuella trakasserier på en flygplansresa. Arkivbild. Foto: Mark Humphrey/AP

Han misstänks ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt på ett flygplan.

Nu gör golfstjärnan Thorbjørn Olesen comeback.

Den 30-årige dansken är aktuell för sin första tävling på nästan ett år.

TT Text

Thorbjørn Olesen skapade skandalrubriker förra sommaren när han åtalades misstänkt för sexuella trakasserier på ett flygplan.

Den danske golfstjärnan uppgavs ha varit berusad på en flygning mellan Nashville, USA, och London, Storbritannien, i slutet av juli och anklagades för att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt, ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.

Olesen, som nekade till anklagelserna, stängdes av från spel på både PGA- och Europatouren så länge rättsprocessen var i gång – men nu, nästan ett år efter hans senaste tävling, gör han sig redo för comeback på golfbanan. Det är den danska nyhetsbyrån Ritzau som skriver att 30-åringen ställer upp i Jyske Bank Danish PGA Championship som spelas i danska Himmerland 24–26 juni.

I väntan på att Europatouren ska återupptas, efter att ha avbrutits i mars på grund av coronapandemin, kommer även danska proffsspelare som Søren Kjeldsen, Rasmus Højgaard, Jeff Winther, Joachim B. Hansen och Benjamin Poke till spel i tävlingen.

Olesen har vunnit fem tävlingar på Europatouren och var med i Europas Ryder Cup-lag som besegrade USA 2018.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt