Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 13:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skandalgolfaren-tillbaka-efter-elva-manader/

Sport

Skandalgolfaren tillbaka efter elva månader

Thorbjørn Olesen.
Thorbjørn Olesen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/AFP

Skandalspelaren Thorbjørn Olesen är tillbaka efter elva månaders frånvaro.

TT Text

Den danske golfstjärnan stängdes av från både PGA- och Europatouren efter misstankar om att ha sexuellt trakasserat en sovande kvinna på ett flyg under förra sommaren. Olesen ska också ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.

Under onsdagen gjorde han sin första tävling sedan avstängningen när han inledde Jyske Bank Danish PGA Championship som spelas i danska Himmerland.

Dansken fick en trög inledning på turneringen, men spelade upp sig och slog till med en birdie på både det nionde och 13:e hålet, vilket säkrade honom ett resultat på par, 73 slag.

Olesen har vunnit fem tävlingar på Europatouren och var med i Europas Ryder Cup-lag som besegrade USA 2018.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt