Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skandalspelaren-leipsic-far-sparken/

Sport

Skandalspelare får sparken efter sexistiska kommentarer

Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild.
Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild. Foto: Nick Wass/AP

Hockeyspelaren Brendan Leipsic skrev grova och sexistiska kommentarer om kvinnor och häcklade en lagkamrats fru. Nu får han sparken från sin NHL-klubb Washington Capitals.

Det var i en privat chattgrupp på Instagram som Brendan Leipsic skrev en rad nedsättande kommentarer om specifika kvinnor och även förlöjligade en spelarfru. Han kallade sina lagkamrater i fjärdekedjan, Garnet Hathaway och Nic Dowd, för förlorare och uttryckte sig positivt om kokainanvändande.

Även Jack Rodewald, som tillhör Florida Panthers, deltog i chattråden.

Men på onsdagen blev kontot hackat och när det nådde offentligheten var NHL snabbt att fördöma agerandet. 

”Jag inser hur olämpliga och stötande de här kommentarerna är och vill be om ursäkt för mitt agerande”, skrev Leipsic själv på Twitter.

Men skadan var redan skedd.

På fredagen skrev Washington Capitals på sin hemsida att Leipsic är placerad på ”unconditional waivers”, vilket betyder att klubben vill avsluta kontraktet.

Den 25-årige kanadensaren har sedan 2015 spelat NHL-hockey i Toronto, Vegas, Vancouver, Los Angeles och Washington. I Capitals var han klubbkamrat med svenskarna Nicklas Bäckström och Carl Hagelin.

Även hans lillebror Jeremy Leipsic, 23, som deltog i samma chat, har fått sparken av sitt universitetslag, Manitoba Bisons, rapporterar Winnipeg Sun.