Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skidskytten-sjuk-infor-vm-har-isolerats/

Sport

Skidskytten sjuk inför VM – har isolerats

Foto: Jessica Gow/TT

Med tio dagar till skidskytte-VM i Anterselva har det svenska landslaget drabbats av ett tidigt bakslag.

Jesper Nelin, som legat på träningsläger tillsammans med sambon Hanna Öberg, är sjuk och har isolerats från de övriga åkarna.

TT Text

Inför VM som inleds nästa vecka valde Sveriges största hopp Hanna Öberg tillsammans med sambon och landslagsåkaren Jesper Nelin att inte åka hem till Sverige utan att ladda i Europa tillsammans.

En av anledningarna till att paret valde att träna i Hochfilzen och inte Östersund där resten av laget var förra veckan var att risken för att bli sjuk skulle minimeras.

Men Jesper Nelin blev förkyld ändå och är fortfarande inte tillbaka i träning när landslaget nu har samlats i italienska Val Ridanna.

– Jesper har varit lite sjuk men han är på rätt väg och jag tror att vi kan börja i morgon igen, säger huvudtränaren Johannes Lukas.

– Självklart är det inte perfekt innan VM eftersom han var sjuk även vid jul. Men jag tror att vi är på rätt väg, jag har mycket kontakt med honom och vi har en läkare här också. Han är under full uppsyn.

Enligt Johannes Lukas mår Hanna Öberg bra och åkarna ska ha gjort vad de kunnat för att minska smittorisken.

– De isolerades sig direkt och även nu har han ett enkelrum. Vi gör alltid allt vi kan, och det var bra också bra att det bara var en förkylning och inget större med feber.

Nelin stod för sin bästa individuella prestation i karriären när han slutade sjua i masstarten i Oberhof tidigare i januari och var med i stafettlaget som tog guld i OS i Pyeongchang 2018.

VM i Anterselva inleds den 13 februari.

Guide: Allt inför skidskytte-VM 2020 – programmet, stjärnorna, svenska truppen och medaljchanser