Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 21:59 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skofterud-var-alkoholpaverkad-vid-olyckan/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Skofterud var alkoholpåverkad vid olyckan

Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol under dödsolyckan. Arkivbild.
Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol under dödsolyckan. Arkivbild. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Den norska tidigare landslagsskidåkaren Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol när hon dog efter en vattenskoterolycka i slutet av juli.

Promillehalten var högre än 0,8, bekräftar polisen.

”Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8. Polisen kommer inte att upplysa allmänheten om den exakta promillehalten”, säger Unni Guldberg vid polisen i Arendal i ett pressmeddelande.

Polisen kan efter obduktionsrapporten inte slå fast vad som orsakade olyckan, men skriver att allt tyder på att skadorna hon fick i kraschen gjorde att hon avled direkt.

”Det blir bara spekulationer om vi säger något om orsaken. Hon var ensam när det hände, det var mörkt och sikten var dålig. Hon var dessutom påverkad av alkohol med värden högre än vad som är tillåtet när man kör båt. Allt detta kan ha bidragit till den tragiska olyckan”, säger Guldberg.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.