Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skoglund-ska-halla-yigit-lugn-i-ringen/

Sport

Skoglund ska hålla Yigit lugn i ringen

Erik Skoglund och Anthony Yigit har tidigare boxats vid samma galor. Nu ska Skoglund hjälpa Yigit vid ringhörnan. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

På vägen tillbaka till världstoppen i boxningens superlättvikt tar Anthony Yigit hjälp av den förre stjärnan Erik Skoglund.

– Erik har alltid varit en stor inspirationskälla, säger Yigit.

Rätta artikel

Skoglund, som tvingades lägga ner sin karriär efter en hjärnblödning, har varit med på ett träningsläger och kommer att sitta vid ringhörnan under lördagens match mot Sandro Hernandez i Frankfurt.

– Han har gått stora matcher och vet hur man ska hålla sig lugn så jag hoppas att en del av den erfarenheten ska smitta av sig på mig, säger Yigit i ett pressmeddelande.

– Jag kan bli ganska hetsig och allt för ivrig i ringen, medan Erik alltid höll sig kylig. Därför behöver jag honom i mitt hörn.

Båda svenskarna tillhör Team Sauerland och har tidigare tränat tillsammans i Berlin.

– Jag hoppas att jag kan ge honom lite självförtroende och kan hjälpa honom att välja rätt verktyg. Han är en otrolig fajter, men borde ibland välja lättare väg till seger. Förhoppningsvis kan jag hjälpa honom med det, säger Skoglund.

Yigit förlorade VM-titelmatchen mot Ivan Barantjijk från Belarus i oktober i fjol och vann sedan en match i en gala i Koblenz i februari.

Läs mer: Trots elva dagar i koma: ”Inte avskräckt från boxning”