Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-27 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skovdespelare-avstangd-tva-ar-for-dopning/

SPORT

Skövdespelare avstängd två år för dopning

Skövdespelare Richard Hanisch.
Skövdespelare Richard Hanisch. Foto: Adam Ihse/TT

Handbollsspelaren Richard Hanisch stängs av i två år för dopning. IFK Skövde-spelaren testade positivt för methylhexanamin efter en av SM-semifinalerna mot IFK Kristianstad i april, uppger P4 Skaraborg.

TT Text

Medlet är tillåtet att använda vid träning, men inte vid match. Hanisch har sagt att han misstänkte att han fått i sig preparatet genom ett kosttillskott.

Avstängningen gäller till och med den 17 juni 2023.

IFK Skövde valde för en vecka sedan att bryta kontraktet med Hanisch.

Läs mer sportnyheter här.

Ämnen i artikeln

Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt