Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 19:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skrallen-henrik-lundqvist-fran-start-i-slutspelet/

Sport

Mardrömsstart för Henrik Lundqvist när Rangers förlorade

Henrik Lundqvist fick oväntat starta i mål när New York Rangers på lördagen mötte Carolina.
Henrik Lundqvist fick oväntat starta i mål när New York Rangers på lördagen mötte Carolina. Foto: Andre Ringuette/Freestyle Photo

Henrik Lundqvist fick oväntat chansen från start i New York Rangers mål när Stanley Cup-slutspelet inleddes på lördagskvällen.

Den 38-årige svenske stjärnan fick en tuff start. Redan efter en minut släppte han in första målet.

Carolina var det bättre laget och vann till slut med 3–2.

Efter nästan fem månader utan hockey var det på lördagen dags för nedsläpp när Stanley Cup-slutspelet startade med de första play in-matcherna.

Först ut på isen i Toronto – som tillsammans med Edmonton är en av två värdstäder under slutspelet – var New York Rangers och Carolina.

En knappt timme före nedsläpp kom det oväntade beskedet att Rangers mål skulle vaktas av Henrik Lundqvist.

Den svenske veteranen fick chansen sedan Igor Sjestjorkin, som i början av året tog över som Rangers förstemålvakt, inte kunde komma till spel. Om skälet till det var skada eller sjukdom kommuniceras inte under slutspelet.

Lundqvist, som tidigare under säsongen vunnit samtliga tre matchen han stått mot Carolina, fick tuffast tänkbara start i lördagskvällens match.

Bara en minut och en sekund var spelad när Carolina tog ledningen med 1–0 efter mål av Jaccob Slavin.

Över huvud taget blev det en intensiv start på matchen där mycket hände redan under de första minuterna.

Lundqvist var inte den ende svensken som fick en tuff start.

För Lundqvist lagkompis Jesper Fast blev den ännu tuffare. I första spelminuten åkte Fast på en rejäl propp som tog mot huvudet. Efter den var det färdigspelat för forwarden.

Carolina var det klart bättre laget under den första perioden, men Lundqvist spelade upp sig efter målet och släppte inte flera puckar förbi sig under de första 20 minuterna.

I andra periodens sjunde minut kunde dock Lundqvist inte längre stå emot när Carolinas Sebastian Aho elegant styrde in 2–0-målet.

Där och då såg Carolina ut att vara på väg mot en enkel seger, men när det som bäst behövdes gav Mika Zibanejad Rangers hopp.

Zibanejads 2–1-mål i den andra periodens 15:e minut var vad matchen behövde.

När de två första perioderna dominerats av Carolina spelade Rangers upp sig något i den tredje, och Lundqvist svarade för flera riktigt bra räddningar som gav laget chansen att jaga det där kvitteringsmålet.

Men med drygt nio minuter kvar av perioden, precis efter att Rangers blivit fulltagliga efter en utvisning, var det i stället Carolina som ökade på sin ledning till 3–1.

När Carolina fick ett nytt powerplay med drygt två minuter kvar av ordinarie tid hängde ett nytt Carolinamål i luften, men i stället var det Rangers med en man mindre som lyckades reducera till 3–2. Målskytt var Marc Staal assisterad av Zibanejad.

Då återstod 1 minut och 55 sekunder. Med 47 sekunder kvar lämnade Lundqvist målet, men det hjälpte inte.

Carolina vann med 3–2.

Redan på måndag möts New York Rangers och Carolina igen i den andra play in-matchen. Matchserien avgörs i bäst av fem matcher.

Läs mer: https://www.dn.se/sport/guide-allt-du-behover-veta-infor-stanley-cup-slutspelet/

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt