Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Skuru gjorde det igen – utklassade Sävehof

Skurus Mathilda Lundström gjorde sju mål.
Skurus Mathilda Lundström gjorde sju mål. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Skuru gjorde det igen – och håller liv i semifinalserien mot mästarlaget Sävehof.

Stor segerorganisatör i 29–22-segern var Angelica Wallén.

– Det här visar att det inte bara var flyt förra gången, utan nu har vi gjort det två gånger, säger åttamålsskytten.

Inför den förra hemmamatchen i kampen om en SM-finalplats hade Skuru inte vunnit mot Sävehof på hela elva år (!).

Då – för nära en vecka sedan – blev det seger med 23–19. Det följdes alltså nu upp med 29–22 inför 1.225 åskådare i Eriksdalshallen.

– Efter förra matchen sa de (Sävehof) att de inte riktigt kom med den rätta energin och att de inte skulle göra om det misstaget i dag. Då tycker jag att det var ännu starkare av oss att ta dem i dag när de var ännu mer förberedda än de kanske var förra matchen här, säger Angelica Wallén.

Segerrycket kom tio minuter in på den andra halvleken när Skuru gick från 19–16 till 22–16 inom loppet av två minuter, där bland annat målvakten Hanna Daglund stod för ett av sina två mål (!) på långkast i matchen.

Lagkamraten – och tidigare nämnde – Wallén gjorde desto fler och antecknades totalt för åtta.

– Vi pratade efter förra matchen (förlust 12–28) om att det var viktigt att få en bra start och göra mål tidigt, då tänkte jag att det bara var att tuta och köra på de breda lägena, även om det inte var jättemycket vinkel. Sedan hade jag flyt att många bollar gick in, säger högernian vars lag ledde med 15–12 i paus.

Nu väntar en femte och avgörande match i Partille på söndag. Men en sak är att vinna på hemmaplan för första gången sedan 2006.

Att vinna borta mot Sävehof en helt annan. De tidigare mötena har slutat med klara hemmasegrar.

– Vi har haft det tufft i Partille, det ska vi inte säga något om. Och jag hoppas att vi inte går i samma fälla igen. Det har varit tydligt vilka fel som vi har gjort i de matcherna. Samtidigt är vi en match från SM-final och då struntar vi i historiken, säger Angelica Wallén.

Sävehofs guldveteran Ida Odén var besviken över förlusten – men ville inte prata om den numera välkända sviten som nu brutits och följts upp av ännu en förlust.

– Det som har hänt tidigare är inget som vi går och tänker på. Vi har ett nytt lag och de har ett annat lag. Sviten spelar inte alls någon roll. Däremot är jag besviken på mig själv och på lagets prestation i dag, säger hon.

Vad talar för er i den avgörande matchen?
– Först och främst att vi kommer att vara väldigt revanschsugna efter den här insatsen. Annars är vi inte värda att vara i final.