Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/skyttedrottningens-tunga-besked-vadbenet-av/

Sport

Skyttedrottningens tunga besked: Vadbenet av

Skurus skyttedrottning Ulrika Olsson har brutit vadbenet och missar resten av säsongen.
Skurus skyttedrottning Ulrika Olsson har brutit vadbenet och missar resten av säsongen. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Skurus och hela damhandbollsligan SHE:s skyttedrottning Ulrika Olsson kommer inte att kunna spela någon mer match den här säsongen. En läkarundersökning i veckan har gett besked om hur allvarlig den skada hon ådrog sig i matchen mot Skara är: Vadbenet är av.

I ett pressmeddelande skriver Skuru handboll att Olsson efter operation kommer att ha minst fyra månader av vila och rehabträning framför sig.

– Tyvärr är säsongen 19/20 över för mig. Jag vet att jag inte kommer att spela något slutspelet. Nu är det högläge i väntan på operation som gäller för min del, säger Ulrika Olsson.

Fem minuter in i matchen mot Skara kolliderade Olsson med en motspelare under en kontring och föll ihop mitt på planen.

– Jag känner direkt att foten går åt fel håll, att det är något som knäcker till och inte är som det ska. Jag har stukat tillräckligt många fötter under åren för att skilja på ont och ont, säger Olsson som nu hoppas komma tillbaka nästa säsong.

– Det är min absoluta förhoppning att det där inte var mina sista minuter som aktiv på en handbollsplan.