Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Slog sig själv i ögat – fick bryta matchen

David Goffin tvingades bryta matchen mot Grigor Dimitrov.
David Goffin tvingades bryta matchen mot Grigor Dimitrov. Other: KOEN SUYK

På området udda skador har tennisspelaren David Goffin en erfarenhet för mycket. I semifinalen i Rotterdams ATP-turnering skulle han i början av andra set svara på motståndaren Grigor Dimitrovs nätvolley men bollen träffade i stället kanten på belgarens racket och upp i hans ena öga. Efter fem minuters paus och behandling tvingades Goffin ge upp.

Världssjuan Goffin bröt Franska mästerskapen förra året efter att ha skadad fotleden när han halkade på banskyddet som rullats av banan vid match. Han missade även Wimbledon på grund av skadan.

Semifinalen mot Dimitrov var en repris på finalen i ATP-slutspelet förra året. Även då vann bulgaren, som nu är klar för final mot Roger Federer. Den nygamle världsettan vann sin semifinal mot Andreas Seppi, Italien, med 6–3, 7–6.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.