Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sm-slutspelet-kan-flyttas-fram-ytterligare/

Sport

SM-slutspelet kan flyttas fram ytterligare

SHL-slutspelet har skjutits fram en gång, till den 27 mars, men kan försenas ytterligare.
SHL-slutspelet har skjutits fram en gång, till den 27 mars, men kan försenas ytterligare. Foto: Carl Sandin/TT

SHL öppnar för att skjuta på starten av SM-slutspelet i ishockey ytterligare, om fler klubbar drabbas av coronautbrott och fler matcher behöver flyttas fram.

– Vi har fortfarande möjlighet att skjuta slutspelet ytterligare, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till Radiosporten.

TT Text

På måndagen konstaterades smitta i Växjö och tisdagens match mot Brynäs har flyttats fram. Inte heller Malmö spelar matcher just nu efter ett utbrott i laget under helgen.

I januari meddelade SHL att SM-slutspelet flyttas fram med två veckor, för att få plats med de matcherna som skjutits fram under säsongen. Planen är att åttondelsfinalspelet ska inledas den 27 mars och kvartsfinalspelet den 1 april.

Men eftersom att SHL-tabellen ännu haltar efter ytterligare coronautbrott i lagen och inställda matcher kan alltså slutspelsstarten flyttas fram ytterligare.

– Här och nu, i dag, har vi koll på läget, men får vi flera utbrott då blir det till att titta framåt efter omgång 52, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till Radiosporten.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt