Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 19:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sm-vinnare-klar-for-djurgarden/

SPORT

SM-vinnare klar för Djurgården

Tove Almqvist, här i Linköpingsdress, ska spela i Djurgården de kommande två åren. Arkivbild.
Tove Almqvist, här i Linköpingsdress, ska spela i Djurgården de kommande två åren. Arkivbild. Foto: Björn Lindgren/TT

Damallsvenska Djurgården har värvat mittfältaren Tove Almqvist.

TT Text

25-åringen kommer närmast från Vittsjö men har tidigare spelat för Linköping där hon var med och tog två SM-guld, 2016 och 2017.

Inför säsongen 2020 fick hon en korsbandsskada, som höll henne borta från fotbollen under en stor del av fjolårssäsongen.

”Det känns som rätt steg i min karriär. Jag vill ta nästa steg och få en ny utmaning. Jag har väntat på att få mer press och större krav på mig, jag tror det kommer få mig att växa som spelare och person”, säger Almqvist i ett pressmeddelande.

Hon har skrivit på för två år.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt