Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/smederna-kan-kravas-pa-sponsorpengar-efter-avhoppet/

Sport

Smederna kan krävas på sponsorpengar efter avhoppet

Smederna kan tappa sponsringsstödet från kommunen. Arkivbild.
Smederna kan tappa sponsringsstödet från kommunen. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Beslutet att inte ställa upp i speedwayens elitserie 2020 kan leda till oanade konsekvenser.

Smedernas huvudsponsor, Eskilstuna kommun, hotar med att dra tillbaka pengarna till klubben.

– Jag ser ingen anledning att sponsra klubben under förutsättning att vi inte får något tillbaka, säger Moderaternas gruppledare Jari Puustinen till Eskilstuna-Kuriren. 

TT Text

De regerande speedwaymästarna Smederna har deklarerat att de står över kommande säsong, som inleds den 11 augusti.

Beskedet kan leda till att klubbens huvudsponsor Eskilstuna kommun stoppar utbetalningarna till klubben, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Beslutet att inte köra kritiseras nämligen politiskt och frågan hur kommunen ska göra har lyfts till högsta tjänstemannanivå.

– Det är skattepengar vi skickar till klubbarna och när de gör sitt jobb så stärker det varumärket Eskilstuna. Att Smederna tar ett sådant här beslut har jag inga synpunkter på, det får stå för klubben. Däremot ser jag ingen anledning att sponsra klubben under förutsättning att vi inte får något tillbaka, säger Moderaternas gruppledare Jari Puustinen.

Genom kommunkoncernen sponsras stadens fyra största klubbar – handbollslaget Guif, fotbollslagen Eskilstuna United och AFC samt Smederna – med 900.000 kronor vardera per år.

Beloppet betalas ut månadsvis och under 2020 har Smederna redan erhållit 450.000 kronor.

Stadens kommundirektör Tommy Malm säger till Eskilstuna-Kuriren att ett eventuellt beslut kring om pengar kommer att betalas ut eller möjligen krävas tillbaka kan komma tidigast i augusti.

Ämnen i artikeln

Motorsport
Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt