Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 12:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/smittspridning-flyttar-os-lagret/

SPORT

Smittspridning flyttar svenska OS-lägret för längdlandslaget

Med tre veckor kvar till OS flyttas det svenska höghöjdslägret. På bilden Ebba Andersson. Arkivbild.
Med tre veckor kvar till OS flyttas det svenska höghöjdslägret. På bilden Ebba Andersson. Arkivbild. Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Det svenska längdlandslaget kommer att ladda för OS på hög höjd, men det blir inte som planerat. På grund av hög smittspridning i Seiser Alm har landslagsledningen valt att flytta lägret till Livigno.

TT Text

”I dessa tider måste en bra organisation kunna vara flexibel och i det här fallet kunde vi tack vare snabbt och noggrant jobb hitta ett än bättre alternativ än det vi först valt för vårt OS-läger”, säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

Livigno ligger på samma höjd som OS-tävlingarna, något som Byström menar ger en fördel inför mästerskapet.

”Vi kommer att kunna få optimal träning på spåren runt Livigno”, säger han.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt