Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/som-att-messi-gar-till-typ-celta-vigo/

Sport

”Som att Messi går till, typ, Celta Vigo”

Tom Brady byter klubb – en nyhetsbomb i amerikansk fotboll.
Tom Brady byter klubb – en nyhetsbomb i amerikansk fotboll. Foto: Charles Krupa/AP

Esks elva vecka 12.

DN:s sportkrönikör Johan Esk om veckan som gick.

1) Övergången

Mitt i coronakrisen byter den största stjärnan i amerikansk fotboll klubb. Att 42-årige Tom Brady efter 20 år och sex Super Bowl-titlar lämnar New England Patriots för Tampa Bay Buccaneers är som att Leo Messi till slut överger Barcelona för, typ, Celta Vigo.

2) Analysen

”Surrealistiskt. Florida har högst medelålder av alla stater i USA, så han lär nog passa in där.” Min Goda Granne som är Bucs-fan när nyheten kom.

3) Galabeskedet

Höstens Fotbollsgala är redan inställd på grund av coronakrisens effekter. Jag har svårt att hitta ett bättre sätt att spara pengar på. 

4) Zappandet

Normalt hoppar jag mellan pågående matcher. Nu zappar jag mellan SVT:s VM-krönikor. Klassiskt att 1982:an inleds med flera minuter från finalen 1978.

5) Gåshuden

När Janne Andersson i 2018-krönikan berättar hur Ola Toivonen före Mexiko-matchen gick runt och sade att ingen skulle åka hem i morgon.

6) Förvandlingen

Från att vara sluten och butter blev Toivonen i slutet av karriären öppen och avslappnad och betydligt mer intressant att intervjua.

7) Lägesrapporten

Charlotte Kalla har inte tagit något definitivt beslut om framtiden som skidåkare. Kalla tränar på och återkommer i frågan efter påsk.

8) Lägesrapporten 2

Det som talar för en fortsättning är den fina fjärdeplatsen (efter att ha blivit påkörd och ramlat) i ”Kollen” och att hon då var sugen på att tävla mer.

9) Pannbenet

Det är kul att se de andra Mästarnas mästare-deltagarnas beundran för skidåkaren Ida Ingemarsdotters sätt att klara mjölksyrans smärta.  

10) Dribblandet

Storbritanniens fotbollsförbund och ligor har beslutat att runda sina egna regler för när serierna måste vara färdigspelade. Det gör de rätt i.

11) Tifo-rekvisitan

Det kan finnas mycket toapappersrullar för tifogrupperna att jobba med när den här mardrömmen är över. Det borde kunna likna Argentina 1978.