Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 10:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sorenstam-utslagen-hedwall-leder/

SPORT

Sörenstam utslagen – Hedwall leder

Foto: Pontus Lundahl/TT

Caroline Hedwall stod för dagens bästa runda i den historiska mixedtävlingen på Europatouren utanför Kungsbacka.

Efter två rundor leder den svenska golfstjärnan tävlingen.

TT Text

Hedwall gjorde bland annat två eagles och gick andra rundan på 64 slag, åtta under banan Valldas par, och är totalt 13 under par. Bakom henne gick nederländaren Joost Luiten på 65 slag och är totalt 12 under.

Sämre gick det för tävlingsvärden Annika Sörenstam, 50, en dubbelbogey på det tredje hålet innebär att hon är två över par och missar helgens spel.

– Det har varit kul att spela men lite jobbigt hit och dit med spelet. Lite bättre på greenerna i dag men inte lika bra från tee till green, säger den tiofaldiga majorvinnaren, som gjort tillfällig comeback i veckan, till SVT.

Henrik Stenson, den andra tävlingsvärden, gick för andra dagen i rad runt på 70 slag och är fyra under par och får spela vidare under lördagen.

De näst bästa blågula inslagen i tävlingen är Lina Boqvist och amatören Ludvig Åberg. Båda har haft identiska rundor – på torsdagen gick de runt på 69 slag och båda följde upp med 67 slag under fredagen. Därmed är de åtta under par, och ligger på delad femtonde plats.

Det är första gången damer och herrar spelar mot varandra på Europatouren.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt