Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/spanien-spelade-oavgjort-mot-egypten-i-os-premiaren-i-en-somnig-tillstallning/

SPORT

Spanien spelade oavgjort mot Egypten i OS-premiären i en sömnig tillställning

Spanien kunde inte spräcka målnollan mot Egypten i OS-premiären trots flera EM-stjärnor i startelvan.
Spanien kunde inte spräcka målnollan mot Egypten i OS-premiären trots flera EM-stjärnor i startelvan. Foto: SIlvia Izquierdo/AP

Två veckor efter semifinalen i fotbolls-EM klev anfallaren Dani Olmo in i OS tillsammans med Pedri, Eric Garcia och Mikel Oyarzabal.

OS-fotbollen i Tokyo för herrar inleddes mellan Egypten och Spanien under torsdagsförmiddagen.

Spanien dominerade bollinnehavet, medan Egypten försökte att minimera ytorna och spela ett kompakt försvar. Mötet slutade oavgjort, 0–0, efter en sömnig tillställning.

Matchen började som en klassisk premiärmatch, nervöst. Både Egypten och Spanien kände på varandra till en början och spelade ett försiktigt passningsspel.

Redan i den fjärde minuten fick den spanske högerbacken Oscar Mingueza kliva av skadad efter en duell. Som tur var för Spaniens del kom Barcelona-spelaren snabbt upp på fötterna igen.

Det var inga skott mot mål de första 15 minuterna, vilket var väldigt synonymt med matchen så långt. Det var mycket spel på mittplan och få chanser.

I den 19:e minuten, efter en löpduell, var det dessvärre färdigspelat för 22-årige Mingueza - som hade känningar i bakre lår sedan tidigare i matchen. Real Madrid-spelaren Jesus Vallejo klev in i hans ställe.

Därefter tog Spanien över mer och mer. De lyckades dock inte skapa någon bra målchans i den första halvleken och det stod fortsatt 0–0.

Skadeproblematiken fortsatte för Spanien precis före halvtid. Innermittfältaren Dani Ceballos fick kliva av skadad med en svullen ankel i den 44:e minuten. Ersatte gjorde Jon Moncayola.

Den andra halvleken började med att Spanien direkt pressade på för ett mål. Det egyptiska försvaret fick kämpa för att stöta bort bollen från det egna målet.

Till Egyptens fördel var Spanien inte helt i slag framför mål heller i den andra halvleken – skotten var inte tillräckligt bra.

I den 87:e minuten hade den inhoppande anfallaren Rafa Mir i Spanien ett gyllene läge att spräcka målnollan. Ett bra inspel från vänster av Dani Olmo – och en fullgod nick mot mål – plockades dessvärre för Spanien av den egyptiske målvakten Mohamed El Shenawi som höll den säkert.

I slutminuterna pressade spanjorerna på för ett mål, med bland annat inhopparen Vallejo framrusande.

Både Egypten och Spanien fick dock nöja sig med ett oavgjort resultat, 0–0, och en poäng vardera.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt