Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 05:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/spansk-em-spelare-tas-ur-karantan/

SPORT

Spansk EM-spelare tas ur karantän

Diego Llorente.
Diego Llorente. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Två covid-19-positiva spelare är nu bara en i det spanska landslaget. Samtidigt säger förbundskapten Luis Enrique att man inte kommer att ersätta Sergio Busquets.

TT Text

Den spanske landslagsspelaren Diego Llorente verkar kunna återgå till träning under fredagen, tre dagar före EM-fotbollspremiären mot Sverige i Sevilla, enligt spanska AS.

Detta efter att hans två senaste PCR-test varit negativa. På en presskonferens spekulerar den spanska landslagsledningen i om det till och med var så att han aldrig faktiskt var smittad av coronaviruset.

Det spanska landslaget har två separata bubblor på EM-lägret i Madrid efter att Sergio Busquets och Llorente testats positvt för covid-19. I den ena bubblan är den uttagna EM-truppen och i den andra 17 reservspelare som är redo att hoppa in om smittan skulle sprida sig i laget.

Förbundskapten Luis Enrique säger dock att det inte är aktuellt att byta ut Busquets, som nu är den enda covid-19-positiva spelaren.

– Jag kommer att vänta på honom, säger Enrique på en presskonferens.

– Alla som har följt fotboll de senaste 12 åren har sett vad han kan bidra med.

Spanien premiärspelar mot Sverige på måndag.

Läs mer: Fotbolls-EM 2021 – stor guide med alla datum

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt