Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/spanske-stjarnan-ser-ut-att-missa-sverigemotet/

SPORT

Spanske stjärnan ser ut att missa Sverigemötet

Bild 1 av 2
Foto: Bernat Armangue
Bild 2 av 2 Ferran Torres i duell med Sveriges Ludwig Augustinsson i EM i somras. En duell som inte lär bli av i november. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Spanien vill passera Sverige och knipa direktplatsen till fotbolls-VM i Qatar.

Men jakten ser ut att fortsätta utan stjärnyttern Ferran Torres.

Manchester City-spelaren är fotskadad, och ser ut att missa de avgörande mötena med Grekland och Sverige i november, rapporterar Marca.

TT Text

21-årige Ferran Torres gjorde landslagsmål nummer elva och tolv i 2–1-segern mot Italien i Nations League-semifinalen förra veckan, men utgick i början av andra halvlek med en fotskada. Trots smärtor spelade han sedan 84 minuter i finalförlusten mot Frankrike i söndags.

Nu rapporterar spanska sporttidningen Marca att en läkarundersökning, som gjordes när Ferran Torres återvände till Mancehster, visar att han har ådrigt sig en mindre fraktur i foten. Enligt Marca beräknas den initiala konvalescenstiden till minst en och en halv månad.

Med tanke på att Spanien möter Grekland på bortaplan den 11 november och sedan ställs hemma mot Sverige tre dagar senare, så ska det med andra ord mycket till för att Ferran Torres ska finnas med i VM-kvalavslutningen.

Inför de två sista matcherna toppar Sverige gruppen på 15 poäng – Spanien är två poäng bakom. Beroende på hur det går för Sverige borta mot Georgien och Spanien borta mot Grekland, kan det vänta en avgörande duell på Estadio de La Cartuja i Sevilla mellan Spanien och Sverige den 14 november. Endast gruppettan går direkt till VM, för tvåan blir det playoffspel.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt