Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 02:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/spanskt-biljettfiasko-for-kritiserade-turneringen/

Sport

Spanskt biljettfiasko för kritiserade turneringen

Barcelona vann turneringen förra året. Foto: Mosa'ab Elshamy/AP

Spanska supercupens nya upplägg med spel i Saudiarabien tas inte emot väl av fansen hemma i Spanien.

Enligt tidningen Cope har storklubben Real Madrid bara sålt 100 biljetter till inhemska supportrar, varav 83 är till spelarnas familjer.

Nej, att åka till Saudiarabien för att se sitt favoritlag spela fotboll verkar inte vara de spanska supportrarnas melodi.

Beslutet att turneringen, där Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid och Valencia möts i ett slutspel, de kommande tre åren ska spelas i Mellanöstern har kritiserats hårt. 

Bland annat har det nationella tv-bolaget RTVE – som vanligtvis sänder cupen – som protest valt att inte köpa rättigheterna på grund av Saudiarabiens brister gällande mänskliga rättigheter.

Inte heller fansen är förtjusta.

Enligt den spanska tidningen Cope har Real Madrid bara sålt 100 biljetter till spanska supportrar, varav 83 är till spelarnas familjer. Det betyder att endast 17 spanska Real-supportrar vill se supercupen på plats. Valencia har totalt bara sålt 20 biljetter.

Totalt har klubbarna tilldelats 3.000 biljetter var, men enligt tidningen har de tillsammans bara sålt 1.010 av de 12.000 biljetterna.

Dock ser det inte ut som att arenorna kommer att gapa tomma, tvärtom meddelar det saudiska fotbollsförbundet att finalen på söndag är utsåld. Vilka som möts där avgörs på onsdag (Valencia–Real Madrid) och torsdag (Barcelona–Atlético Madrid).