Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 09:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/speedwayforare-ford-till-sjukhus-efter-krasch/

SPORT

Lugnande besked efter speedwaykrasch

Lejonens Nicolai Klindt fick föras till sjukhus i ambulans efter att ha tappat kontrollen över sin speedwaycykel och åkt in i skyddsstaketet i hemmamötet med Piraterna i elitserien.

I den tidiga seriefinalen i Målilla mellan Dackarna och Smederna fick bortalaget från Eskilstuna se sig besegrat för första gången den här säsongen.

TT Text

Det var i det sjunde heatet, vid ställningen 23–13, som olyckan var framme redan i den första kurvan på rundbanan i Gislaved. Motalalaget Piraternas Jakub Jamróg körde in framför Nicolai Klindt som såg ut att fastna med sin speedwaymotorcykels framhjul i polacken Jamrógs cykels bakhjul.

Klindt for in i skyddsstaketet, heatet avbröts och dansken blev liggande innan ambulans förde honom till sjukhus.

Sedan kom lugnande besked.

– Vi har pratat med honom och han är okej, säger Lejonens sportchef Anders Fröjd till SVT.

Efter ett omkring 25 minuter långt uppehåll kunde omstarten av det sjunde heatet ske. Lejonen vann sedan matchen med 49–41 efter en femetta i det avslutande, 15:e heatet.

Bland övriga tre matcher stod Dackarnas 48–42-seger i den tidiga seriefinalen hemma mot Smederna ut. Målillagänget blev nämligen först att besegra Eskilstunalaget den här säsongen.

Trots förlusten leder Smederna elitserietabellen med en poäng före Dackarna, som dessutom har kört en match mer.

Ämnen i artikeln

Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt