Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 01:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/speedwaytavling-avbrots-efter-befarad-nackskada/

SPORT

Speedwaytävling avbröts efter befarad nackskada

Kim Nilsson kraschade i Gripens allsvenska bortamöte med Team Rapid. Speedwayföraren blev liggande länge och lämnade banan i ambulans med en befarad nackskada, skriver Sörmlands Nyheter.

TT Text

– Han åkte omkull och fick en whiplash mot huvudet. Så han hade väldigt ont i nacken. Blir så jävla tråkigt när sånt här händer, säger Griparnas lagledare Mats Boström till tidningen.

– Domaren kom ner efter händelsen och sade att han inte ville ta ansvar för banans skick och valde att ställa in tävlingen.

Kort därefter valde tävlingsledningen att avbryta tävlingen.

Mats Boström var sedan kritisk till banans skick.

– Det var för mycket fäste på banan – gick knappt att sladda. De försökte rädda den genom att dra bort material. Grabbarna måste ha bättre förutsättningar för att kunna köra en bra speedway som möjligt.

Ämnen i artikeln

Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt