Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 05:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sponsorer-kraver-avgangar-i-ofks-styrelse/

Sport

Sponsorer kräver avgångar i ÖFK:s styrelse

Foto: Per Danielsson/TT

Det fortsätter att storma kring den allsvenska fotbollsklubben Östersund.

Enligt Aftonbladet kommer nu krav på att klubbens styrelse och vd ska ställa sina platser till förfogande inför årsmötet i mars.

TT-DN Text

Bakom upproret står en grupp av klubbens ”tyngsta företagare, sponsorer och aktieägare” som enligt tidningen tillsammans representerar två tredjedelar av Östersunds sponsorintäkter och aktiekapital.

”Vi gör detta uttalande för att vi vill fortsätta stötta föreningen ekonomiskt så att ÖFK kan förbli en konkurrenskraftig och i alla avseenden stabil förening i Allsvenskan”, skriver aktieägaren Nils Åke Hallström i ett mejl enligt Aftonbladet.

ÖFK nekades elitlicens av Svenska fotbollförbundet i november och såg då ut att gå mot nedflyttning från allsvenskan. Men klubben överklagade och fick då elitlicensen beviljad, efter att en ambitiös plan för att rädda ekonomin hade presenterats. Bland annat utlovades en sponsorintäkt på hela 15 miljoner kronor från ett utländskt företag – som ännu inte kommit in.

Vd Lennart Ivarsson bekräftar för Aftonbladet att klubben ännu inte fått de 15 miljonerna. Men att han räknar med att de ska komma och att andra inkomster har trillat in.

– Vi har fått in en hel del pengar. Väldigt mycket pengar, säger han.

Han menar att det ekonomiska läget är fortsatt kärvt men mycket bättre än det varit.

Apropå kravet på att ställa sin plats till förfogande svarar Ivarsson att han redan gjort det.

– Jag är tillförordnad vd och mitt kontrakt upphör ju.

Läs mer: Östersunds FK får två år på sig att betala skuld