Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/springsteen-avslutade-med-seger-i-svaraste-klassen/

Sport

Springsteen vann – och blev tävlingarnas bästa

Jessica Springsteen blev tävlingarnas bästa hoppryttare. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Jessica Springsteen avslutade sitt Sverigebesök på bästa tänkbara sätt.

På söndagskvällen vann hon tillsammans med sin häst Volage du Val Henry tävlingarnas högsta hoppklass grand prix-klassen.

Dessutom blev hon tävlingarnas mest framgångsrika hoppryttare sammanlagt. Priset för det var en avancerad traktor.

– Jag är så lycklig. Jag hade verkligen sett fram emot den här tävlingen, men det här hade jag inte väntat mig, säger Jessica Springsteen.

– Publiken här är helt fantastisk. Det märks hur mycket de kan om sporten.

Efter prisutdelningen provkörde en leende Jessica Springsteen den avancerade traktor med flak som hon fick som pris för att hon blev tävlingarnas sammanlagt bästa hoppryttare.

– Jag har kört liknande hemma på gården i New Jersey, berättar Jessica Springsteen med ett leende på presskonferensen efter segern.

Priset som tävlingarnas bästa hoppryttare var en traktor. Foto: Christine Olsson/TT

Det här var första gången som Jessica Springsteen, dotter till rocklegendaren Bruce Springsteen, tävlade i Sweden International Horse Show och 27-åringen har imponerat.

På vägen fram till tävlingarnas huvudklass, som avgjordes på söndagen, hade hon plockat placeringar i samtliga starter utom en. 

Likväl var hon inte en av förhandsfavoriterna till segern i söndagens GP-hoppning, den högsta och mest prestigefyllda hoppklassen av alla. Främsta skälet till det var att konkurrensen var tufft. Bland de startande fanns till exempel Peder Fredricson på sin guldhäst All In.

Men när Peder och All In rev ett hinder i grundomgången var Jessica Springsteen och Volage du Val Henry felfria och gick därmed vidare till omhoppningen på tid.

Sammanlagt var det tio ekipage som gick vidare till omhoppningen, bland dem fanns tre svenska Alexander Zetterman på Lucky Lisa, Douglas Lindeöw på Casquo och Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nachtegaele.

Springsteen och Volage du Val Henry startade i mitten av startfältet och ekipaget satte högsta fart direkt. Det gick så fort att publiken nästan drog efter andan, men det höll hela vägen.

– Jag visste att jag hade en snabb häst så min enda tanke inför omhoppningen var att vi skulle ge allt.

Med tiden 35,53 sekunder var hon klart snabbast av alla, och avslutade därmed tiden i Sverige med en imponerande seger.

– Hon är en fantastisk häst som verkligen kämpar. Jag är så lyckligt lottad som har henne, säger Jessica Springsteen om stoet Volage du Val Henry.

På andra plats kom Harrie Smolders från Nederländerna med hästen Une de l'Othain. Douglas Lindelöw blev bästa svensk med en sjunde plats.

Direkt efter presskonferensen var det snabba ryck för Jessica Springsteen eftersom hon hade ett plan att passa.

Nästa vecka tävlar hon i Paris, och efter det väntar en världscupdeltävling i spanska La Coruna.

– Sedan åker jag hem till USA för julfirande, berättar Jessica Springsteen.

Kommer du tillbaka till Sweden International Horse Show nästa år?

– Ja, hoppas det, säger Jessica Springsteen med ett nytt leende.

Tävlingarnas sportchef Malin Baryard Johnsson var nöjd med beslutet att bjuda in Jessica Springsteen till årets tävlingar.

– Jessica är en skicklig ryttare som jobbar hårt. Det var väldigt roligt att hon fick visa upp sig på det här sättet för den svenska publiken, säger Malin Baryard Johnsson.

– Med den hästen hon red i grand prix-klassen har hon hittat det där speciella samarbetet som alla ryttare strävar efter att hitta med sin häst. De är otroligt sammansvetsade. Det är häftigt att se.

Läs mer: Jessica Springsteen – född till att rida