Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/springsteens-tid-pressade-mastaren/

Sport

Springsteens tid pressade mästaren

Jessica Springsteen. Foto: Fredrik Persson / TT

Sverigeaktuella hoppryttaren Jessica Springsteen imponerade när världscupen på söndagen avgjordes i franska Lyon.

Efter en snabb omhoppning slutade hon tvåa efter den regerande europamästaren Martin Fuchs.

– Jag har en fantastisk häst, sa Jessica Springsteen om sin topphäst Zecilie efter andraplatsen.

27-åriga Jessica Springsteen, som kommer att tävla på Friends i slutet av november, startade som nummer tre i omhoppningen.

Hon och Zecilie satte högsta fart från start, och när de gick i mål var de inte bara det första ekipaget som hade klarat banan felfritt. Deras snabba tid satte också press på kommande ekipage.

– För min del var det tur att jag startade sent i omhoppningen. Det gjorde att jag kunde titta på Jessicas ritt, sa den regerande europamästaren Martin Fuchs från Schweiz på presskonferensen efter tävlingen.

Fuchs insåg att det krävdes något speciellt om han skulle rida snabbare än Springsteen. Lösningen blev att ta ett galoppsprång mindre till det sista hindret. En chansning som kunde resulterat i en rivning, men Fuchs häst Clooney klarade även det sista hindret utan problem.

Därmed vann Martin Fuchs, som var 58 hundradelar snabbare, före Jessica Springsteen. Springsteens andraplats visar dock att den 27-åriga amerikanskan, som är dotter till Bruce Springsteen, tar snabba kliv i sin utveckling.

Bästa svenska ekipage i söndagens världscupomgång blev Henrik von Eckermann på Mary Lou.

Ekipaget, som var över två sekunder långsammare än det segrande ekipaget Fuchs och Clooney, slutade på en sjätte plats.

– Jag är jättenöjd över hästen som hoppade suveränt men jag börjar känna mig gammal när man ser de andra rida. Jag rider som farfar, sa Henrik von Eckermann till SVT.

– När jag sitter på en sån här häst är nummer sex inte tillräckligt bra.