Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 03:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stahl-kan-kasta-hem-en-egen-o-vore-fantastiskt/

Sport

Ståhl kan kasta hem en egen ö: ”Vore fantastiskt”

Bild 1 av 2 Daniel Ståhl har släkt i Finland – nu kan svensken även vinna en ö att bosätta sig på i grannlandet. Arkivbild.
Foto: Maja Suslin/TT
Bild 2 av 2
Foto: Emil Hammarstrom

Daniel Ståhl kan bosätta sig på en ö i Åbos skärgård om han vinner diskustävlingen i Paavo Nurmi Games – med ett kast på över 70,98 meter.

”Jag gillar att fiska”, säger 26-åringen.

Rätta artikel

Förra året började friidrottstävlingen Paavo Nurmi Games med att ha ett markkontrakt till en finländsk ö i potten i en av grenarna. Som bonus för vinnaren i herrarnas spjut om en kastade över tävlingsrekordet.

I årets tävling i Åbo den 11 juni får ytterligare en gren samma koncept: herrarnas diskus.

Den svenska stjärnan Daniel Ståhl, som kastade tre kast över 70 meter och satte nytt världsårsbästa (70,56) i fredagens Diamond League-premiär, skulle bli glad över att kasta hem en egen ö.

”Det vore fantastiskt att hoppa i och simma i havet direkt från bastun. Det har jag inte upplevt än i Finland. Stugan (på ön) skulle jag även vilja var möjlig att bo i under vintern, och stor nog att ha över vänner och familj”, säger 26-åringen, vars mamma är från Åbo och mormor och släktingar bor kvar, i ett pressmeddelande från Internationella friidrottsförbundet (IAAF).

För att säkra kontraktet till en av öarna i Åbos skärgård måste EM- och VM-silvermedaljören Ståhl, som har ett personligt rekord på 71,29, vinna och sätta nytt tävlingsrekord. Nuvarande rekord innehas av amerikanen Mac Wilkins som kastade 70,98 i Helsingfors 1980, enligt IAAF.

Läs mer: Ståhl slog till med dubbla Diamond League-rekord i säsongsöppningen