Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 18:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stahl-langt-ifran-70-meter-vann-anda/

Sport

Ståhl långt ifrån 70 meter – vann ändå

Daniel Ståhl. Arkivbild.
Daniel Ståhl. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Daniel Ståhl hade ingen höjdartävling i Bottnarydskastet utanför Jönköping och var långt ifrån att kasta över 70 meter.

TT Text

Den svenske diskusstjärnan, som i fjol satte svenskt rekord med 71,86 meter i tävlingen, vann ändå på 64,92 från den första kastomgången. Tvåa blev landslagskollegan Simon Pettersson med ett resultat på 63,63 från den tredje omgången.

Förra helgen kastade Daniel Ståhl 70,25 i Helsingborg. Med det resultatet är 27-åringen bäst i världen i år, före jamaicanen Federick Dacres (69,67).

– Jag vet vad jag kan och måste bara tävla mer. Jag blir för ivrig och sliter för mycket där i ringen. Jag får inte ut något av kraften, säger Daniel Ståhl till Aftonbladet om lördagens insats.

Härnäst väntar tävlingar i Hässelby utanför Stockholm (4 juli) och i Karlstad (8 juli), enligt tidningen.

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt