Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 03:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stahls-os-besked-nytt-varldsarsbasta/

SPORT

Ståhls OS-besked – nytt världsårsbästa

Daniel Ståhl.
Daniel Ståhl. Foto: Christine Olsson / TT

Daniel Ståhl visar gryende form inför OS i Tokyo. Diskusstjärnan satte nytt världsårsbästa med ett kast på 71,40 meter i Bottnarydskastet.

TT Text

28-åringen verkar trivas alldeles utmärkt i Bottnaryd. Det var där han för två år sedan satte det svenska rekordet på 71,86 – och under lördagen kunde han återigen leverera ett nytt jättekast.

Han började med 70,27 meter innan han fick på drömträffen som flög hela 71,40 meter.

Det var både nytt världsårsbästa och svenskens näst längsta kast någonsin.

Läs mer: Mot drömgränser på världens bästa diskuskontor

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt