Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 01:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stallde-hbtq-fragor-tystades-av-faktarnas-kongress/

SPORT

Ställde hbtq-frågor – tystades av fäktarnas kongress

1 min 25 sek. Otto Drakenberg ville diskutera hbtq-frågor på det internationella förbundets kongress, men blev överröstad, nedtystad och uppmanad av förbundets vice ordförande att sluta.

När Svenska fäktförbundets ordförande ville diskutera frågor om hbtq och kvinnors rättigheter på det internationella förbundets kongress blev han överröstad, nedtystad och uppmanad av förbundets vice ordförande att sluta.

– Det mest hårresande är att ingen ställer sig upp och säger ”någon jävla ordning får det vara”. Inte för att hjälpa mig, utan för vår sports skull, säger Otto Drakenberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.