Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 16:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stark-klattring-av-alexander-bjork-i-birmingham/

Sport

Stark klättring av Alexander Björk i Birmingham

Alexander Björk. Arkivbild.
Alexander Björk. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Alexander Björk tog ett rejält kliv i resultatlistan efter andra dagens spel i Europatourtävlingen i golf i Birmingham. 30-åringen är delad fyra.

TT Text

Svensken, på delad 19:e plats efter första rundan, svarade för sex birdies och är fyra slag efter ledande duon Sebastian Garcia Rodriguez, Spanien, och Sam Horsfield, England.

Längre ner finns Joel Sjöholm på delad 18:e plats, Rikard Karlberg på delad 26:e och Niklas Lemke delad 59:e. Joakim Lagergren har dragit sig ur tävlingen.

Danske skandalspelaren Thorbjørn Olesen, som är tillbaka på Europatouren efter ett års avstängning sedan han anklagats för att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt på ett flygplan, missade kvalgränsen och får inte spela vidare i helgen.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt