Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stefan-billborn-forlanger-med-hammarby/

Sport

Stefan Billborn förlänger med Hammarby

Stefan Billborn.
Stefan Billborn. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Hammarby behåller sin tränarduo.

Stefan Billborn och Joachim Björklund har förlängt sina kontrakt över säsongen 2022.

”Vi ser en stor utvecklingspotential”, säger Billborn i ett skriftligt uttalande.

TT Text

47-åringen tog över som huvudtränare inför säsongen 2018 och har lett den allsvenska fotbollsklubben till en fjärdeplats och en tredjeplats de senaste åren.

Förra säsongen var Hammarby högst indraget i den rafflande guldstriden, vann sista omgången mot Häcken med 4–1 – men fick nöja sig med tredje plats, en poäng efter serievinnaren Djurgården.

Nu väljer Stefan Billborn och assisterande tränaren Joachim Björklund att fortsätta resan hos de grönvita.

”Vi jobbar egentligen bara fortfarande med baserna av det vi vill göra, vilket gör att vi ser en stor utvecklingspotential och det skulle vara dumt att inte förlänga kontraktet. Jocke och jag har en bra relation, och han utvecklar mig inte bara som fotbollstränare utan även som människa”, säger Billborn i ett uttalande på Hammarbys hemsida.

Klubbens vd Henrik Kindlund är nöjd med att få behålla sin tränarduo.

”Både vi från klubben och tränarna själva upplever att vi har något spännande på gång, men att vi är långt ifrån klara. Nu ser vi fram emot att utveckla vårt spel ytterligare och se hur långt det kommer att räcka, både i allsvenskan och i Europa”, säger Kindlund.

Hammarbys första tävlingsmatch för säsongen är i svenska cupen hemma mot Varberg den 24 februari.