Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 03:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stenson-i-tatstriden-puttningen-levererar/

Sport

Stenson i tätstriden: ”Puttningen levererar”

Henrik Stenson väntar på sin tur på 18:e hålet. Foto: Paul Ellis/AFP

Henrik Stenson fortsätter att prestera bra golf i Europatourtävlingen i Virginia Water, England.

Halvvägs in är Stenson delad trea, två slag bakom ledande spanjoren Jon Rahm, efter ännu en stabil runda.

TT Text

Tävlingen är Stensons första på Europatouren sedan tredjeplatsen i Scandinavian Invitation i augusti, och med –9 på två dagar ligger han bra till för att kunna slåss om segern på söndag.

– Jag är nöjd med dagen, jag slog återigen en del bra slag och puttningen levererar. Så det känns bra, säger Henrik Stenson till Viasat Golf.

Fredagens runda började lite trögt men tre birdies på fyra hål vände dagen till något positivt. På det sista hålet sänkte Stenson ytterligare en birdie, vilket gav ett ännu bättre utgångsläge inför resten av helgen.

– Jag ska försöka göra samma saker som jag har gjort de första två dagarna. Och puttningen är väl det som har känts allra bäst, säger Stenson.

Alex Norén, som vann tävlingen 2017, ligger på –3 efter två dagar och är tillsammans med bland andra Joakim Lagergren preliminärt på delad 24:e plats, åtta slag från täten.

Även Marcus Kinhult (–2), Sebastian Söderberg (+1) och Alexander Björk (+1) ser ut att kunna klara kvalgränsen för att få spela vidare i helgen.

Andra rundan pågår.