Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stenson-klattrade-pa-andra-rundan/

SPORT

Stenson klättrade på andra rundan

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

Henrik Stenson har tagit revansch på en dålig första runda i PGA-tävlingen i golf i Lake Forest i USA. Andra rundan gick han på fem under par, med totalt fem birdies. Svensken klättrade därmed 21 placeringar till en 35:e plats.

TT Text

Men det gäller för 41-åringen att klättra ytterligare. För att få spela i USA-tourens finaltävling på East Lake-banan i Atlanta den 21–24 september måste han i slutet av helgen vara bland de 30 främsta.

Stenson, som missade förra tävlingen på grund av knäproblem, ligger på totalt fyra under par.

Australiern Marc Leishman leder efter andra rundan på 16 under par, tre slag före landsmannen Jason Day och amerikanen Rickie Fowler.

Tävlingen i Lake Forest i delstaten Illinois är den tredje deltävlingen i Fedex Cup, PGA-tourens slutspel.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt