Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 05:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stenson-och-noren-utslagna-i-stortavling/

Sport

Stenson och Norén utslagna i stortävling

Henrik Stenson klipper till under fredagens andra rond på TPC Sawgrass. Foto: Richard Heathcote/TT

Både Henrik Stenson och Alex Norén missade kvalgränsen efter två dagars spel i The Players Championship, årets första riktigt stora golftävling på PGA-touren i USA.

Rätta artikel

Sent på fredagen stod det klart att ingen av svenskarna får spela vidare lördag-söndag. Det hjälpte inte att Henrik Stenson – som vann den här tävlingen 2009 – ryckte upp sig med 70 slag, två under par. Torsdagens 75-rond innebar att han slutade ett över par, på fel sida om kvalgränsen.

– Jag trivdes inte på greenerna här. Bollen rullade inte bra och farten och hårdheten varierade, sade Stenson till C More.

Alex Norén började riktigt bra i torsdags med en 70-rond, men fredagen blev inte rolig för stockholmaren. 76 tunga slag betydde två över par sammanlagt. Tre bogeys samt en trippelbogey på hål 14 blev ödesdigra.

The Players Championship på fruktade banan TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach, Florida, har ett av årets starkaste startfält och brukar benämnas ”den femte majorn”.

Vinnaren på söndag kan kvittera ut 2,25 miljoner dollar, 21 miljoner kronor, vilket är proffsgolfens högsta prissumma i år.

Engelsmannen Tommy Fleetwood och nordirländaren Rory McIlroy delar ledningen på tolv under par, närmast följda av fyra spelare på –9. Fleetwood var länge i ensam ledning, innan McIlroy avslutade briljant med en eagle på 16:e och en birdie på 17:e hålet.

En rad namnkunniga spelare i 141-mannafältet har haft stora problem på den ofta svårspelade banan. Stjärnor som till exempel Phil Mickelson, Zach Johnson, Paul Casey och Rafa Cabrera Bello lyckades alla sämre än Stenson och Norén.

De får ta nya tag i US Masters, årets första major på herrsidan, som avgörs på Augusta National i Georgia den 11-14 april.

Alex Norén på 14:e hålet, par 4, där han tvingades notera en trippelbogey, sju slag. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP