Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Stenson smet förbi Lingmerth i Ohio

Henrik Stenson.
Henrik Stenson. Foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports

David Lingmerth presterade fin golf under PGA-tourtävlingen i Ohios tredje runda och gick runt på 66 slag, sex under par, efter åtta birdies och två bogeys. Men den golfen lyckades han inte konservera till den avslutande fjärde rundan.

Han fick en tung start med tre bogeys på de fyra första hålen. Han spelade upp sig och gick till slut runt på 72 slag, banans par, och slutade på totalt åtta under par i tävlingen, men halkade ner i resultatlistan och slutade på en delad 29:e plats.

En som passerade Lingmerth var hans landsman: Henrik Stenson.

Stenson avslutade stabilt med en 69-runda, tre under par, efter fyra birdies och en bogey och slutade på totalt tio under par och slutade på en delad 13:e plats.

I kampen om segern blev det minst sagt dramatiskt. Amerikanerna Bryson DeChambeau och Kyle Stanley, samt sydkoreanen Byeong Hun-An slutade alla på 15 under par i toppen och gick till särspel. I den andra särspelsrundan kunde Bryson DeChambeu säkra segern med en birdie.

Tiger Woods gick på par och slutade på minus nio totalt, vilket gav en delad 23:e plats.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.