Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stephens-overlagsen-i-us-open-finalen/

SPORT

Stephens överlägsen i US Open-finalen

Foto: Matthew Stockman/AFP

En fotskada höll Sloane Stehpens från banan i nära ett år.

När amerikanskan kom tillbaka gick det lika fort mot toppen som hennes fötter rör sig över tennisbanan. Via 2–0 i set i finalen mot Madison Keys är 24-åringen US Open-mästare.

TT Text

Sloane Stephens drog sig ur US Open förra året på grund av en stressfraktur i foten. Det visade sig att hon skulle behöva nära ett år, inklusive en operation i januari, för att komma tillbaka.

Hon gjorde comeback i Wimbledon tidigare i sommar – och tog på lördagen hem US Open-titeln i New York.

Den 24-åriga amerikanskan hade inga problem med sin två år yngre landsmaninna Madison Keys. Hon vann finalen med 6–3, 6–0 på en timme.

– Otroligt. Jag opererade mig den 23 januari. Om någon då hade sagt att jag skulle vinna US Open ... Omöjligt. Helt omöjligt. Jag borde nog dra mig tillbaka nu. Jag kommer aldrig att kunna överträffa det här, sade Stephens i segerintervjun.

Stephens sprang upp i stort sett allt Keys försökte med och gjorde bara sex oprovocerade misstag under matchen – mot 30 för motståndaren.

Det var tydligt att Keys var tagen av stunden och finalen blev ensidig.

När det var över gav Stephens sin landsmaninna en lång kram vid nätet och när spelarna väntade på prisutdelningen gick hon över till Keys sida av nätet och satte sig ned bredvid henne.

– Madison är en av mina bästa vänner på touren, om inte den bästa. Jag sade till henne att jag önskar att det kunde ha blivit oavgjort. Om det hade varit tvärtom hade hon gjort samma sak för mig, sade hon.

Keys var oerhört besviken.

– Jag spelade inte min bästa tennis i dag men om det var tvunget att jag skulle förlora är jag glad att det var mot Sloane, sade 22-åringen.

Inför US Open hade Stephens som bäst nått semifinal i en grand slam-tävling, i Australien 2013.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt