Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-21 12:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stina-blackstenius-lamnar-hacken-klar-for-arsenal/

SPORT

Stina Blackstenius lämnar Häcken – klar för Arsenal

Stina Blackstenius kan vinka hej då till Häcken och se fram emot en ny sejour utomlands hos storklubben Arsenal.
Stina Blackstenius kan vinka hej då till Häcken och se fram emot en ny sejour utomlands hos storklubben Arsenal. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Ett nytt utlandsäventyr väntar för Stina Blackstenius.

Den svenska anfallsstjärnan lämnar Häcken och har presenterats av Arsenal.

– Det känns fantastiskt att vara här, säger 25-åringen.

För tre år sedan vände Stina Blackstenius tillbaka till Linköping efter tre säsonger i franska Montpellier. Sedan dess har karriären gått vidare med damallsvenskt spel i Häcken (tidigare Kopparbergs Göteborg) där hon öst in mål och vunnit ett SM-guld – men nu väntar en ny proffssejour utomlands för den svenska landslagsanfallaren.

25-åringen har skrivit på ett avtal med den engelska giganten Arsenal.

– Jag är så glad att ansluta till en så stor klubb som Arsenal. Jag fick ett väldigt bra första intryck av klubben, de spelar riktigt bra fotboll och jag ville vara en del av det. Jag känner att jag kan bli en bättre spelare i den här miljön, säger Blackstenius till sin nya klubbs hemsida.

I Arsenal får Blackstenius stifta bekantskap med bland andra den tidigare Rosengårdstränaren Jonas Eidevall som i somras tog över Londonklubbens damlag.

– Vi är belåtna över att ha sajnat Stina. Hon är en talang i världsklass som kommer att tillföra ännu mer kvalitet till vårt lag. Hennes spel passar väl in på den stil som vi håller på att implementera här i Arsenal och jag är trygg med att hon kommer höja sitt spel ytterligare en nivå här hos oss, säger Eidevall i ett uttalande.

I spelartruppen finns redan nederländska superstjärnan Vivianne Miedema men i Stina Blackstenius ansluter ytterligare en anfallare av högsta nivå, menar klubbens damfotbollschef Clare Wheatley:

– Hon är en av världens bästa forwards och ett stort antal klubbar var intresserade av att säkra hennes signatur den här sommaren, så vi är nöjda med att ha gjort henne till en Arsenalspelare. Vi ser alla fram emot att se henne komma i gång snart.

Hur långt avtalet sträcker sig framgår inte. Däremot står det klart att Blackstenius redan börjat träna med sitt nya lag, vilket framgår på Arsenals sociala medier-kanaler.

”Hi 'Gooners'! Let's get to work”, säger svenskan i videoklippet.

Arsenal leder engelska Super League fyra respektive fem poäng före Londonrivalerna Chelsea och Tottenham.

https://twitter.com/ArsenalWFC/status/1482035002959437825?s=20

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt