Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stina-nilsson-far-chansen-i-varldscuppremiaren/

SPORT

Stina Nilsson får chansen i världscuppremiären

Stina Nilsson får köra världscuppremiären i Östersund.
Stina Nilsson får köra världscuppremiären i Östersund. Foto: Jonas Lindkvist

Stina Nilsson var 23:a och tolva i de två loppen under helgens Sverigepremiär i skidskytte. I kortdistansen hade hon snabbast åktid av alla, och det räckte för att ta en plats i världscuppremiären i Östersund i slutet av november.

DN Text

– Det känns jätte-jättekul och jag är jätteglad att jag får chansen att åka i Östersund, säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

Premiären körs 27–28 november i Östersund, följt av en andra tävlingsvecka i den svenska skidskyttemetropolen (2–5 december).

– Det känns extrafint eftersom det var här jag fick chansen att göra världscuppremiär i våras. Det här med publik är ju helt nytt för mig eftersom det var corona förra säsongen. Så att få uppleva publiken i skidskytte för första gången blir ju hur spännande som helst, fortsätter Nilsson.

Sverige har sex platser på både dam- och herrsidan i världscupen. Övriga damplatser, i ett lag där konkurrensen om platserna är stor, tas av Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson och Anna Magnusson.

– Vi har förmånen att på damsidan ha tre etablerade världsåkare som visat toppresultat genom hela försäsongen i Hanna, Elvira och Linn, säger huvudtränare Johannes Lukas.

– Anna Magnusson och Mona Brorsson är två etablerade världscupåkare som i Idre Fjäll visade vilken hög kapacitet de har och bidrar till ett starkt damlag.

Johanna Skottheim får chansen under vecka två i Östersund.

Om Stina Nilsson säger Lukas:

– Stina visar också att hon tagit viktiga steg mot att bli en komplett skidskytt och med hennes åkfart kan det räcka långt, även i världscupsammanhang.

Läs mer: Stina Nilssons önskan – blåst: ”Då blir vi mer jämna”

Ämnen i artikeln

Skidskytte

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt