Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 03:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stina-nilsson-star-over-varldscuptavling/

Sport

Stina Nilsson står över världscuptävling

Stina Nilsson står över världscuptävlingar.
Stina Nilsson står över världscuptävlingar. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Stina Nilsson, tvåa i sprinten i Lillehammer, står över kommande världscuptävlingar i Beitostölen. Det gör även Hanna Falk och Moa Lundgren.

Rätta artikel

– Vi fick fortsatt starka prestationer i Lillehammer och känner oss väldigt nöjda med helgen. Flera åkare väljer att stå över kommande helg för att i stället få en lugnare träningsvecka på hemmaplan, säger landslagschefen chef Rikard Grip i ett pressmeddelande.

På herrsidan är veteranen Daniel Rickardsson tillbaka efter att ha valt bort tävlingshelgen i Lillehammer.

Noterbart är också att Elina Rönnlund, barnbarn till de legendariska OS-guldmedaljörerna i längdåkning, Assar och Toini Rönnlund, får chansen i världscupen utomlands för första gången. Rönnlund vann nyligen en nationell tävling i Idre.

– Det är en oerhörd konkurrens om platserna på damsidan, men Elina gjorde det bra i Idre då hon vann med nästan tio sekunder före Jonna Sundling i loppet över 10 kilometer, säger Rikard Grip.

Läs mer: Nytt storlopp av Ebba Andersson – passerade Kalla

I norska laget är Nilssons konkurrent Maiken Caspersen Falla, som missade Lillehammertouren på grund av sjukdom, tillbaka. Däremot saknas Johannes Hösflot Kläbo, som hade en tung världscuphelg i Lillehammer, i truppen.