Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Stjärnan kördes ut på bår

Foto: AP

Tampa. Skakande scener från Montreal upprörde många natten till fredagen svensk tid. Montreals back P.K. Subban skadade sig i nacken och fick köras ut på bår för vidare transport till sjukhus.

Det var en av alla dessa närkampen i NHL en vanlig kväll. Men när P.K. Subban, utsedd till NHL:s bästa back 2013–14, föll i sarghörnet kom hans backkollega Alexej Jemelin och körde på honom i huvudet. Subban slängde sig på isen, kastade av sig handskarna direkt och vred sig i plågor.

Foto: APKanadensaren är känd för sin tuffhet på isen och när han reagerade så insåg alla att det inte stod rätt till. Det kom in en bår direkt och hans nacke fixerades innan han lyftes upp på den. Enligt Montreal kunde dock Subban röra på alla kroppsdelar innan han fördes i väg till sjukhuset.

Laget vann hemmamatchen mot Buffalo med 3–2 efter två mål av Alex Galchenyuk, Det var hans tredje match i rad med två mål.

Enligt ett uttalande från Montreal lämnade P K Subban sjukhuset under fredagen och mår efter omständigheterna bra. Nackskadan ska inte vara allvarlig.

Övrigt hockey i NHL:

• Erik Karlsson spädde på sin poängskörd med ett mål och en assist borta mot Minnesota. Minnesota vann med 6–2.

• Jonathan Ericsson är ingen van målskytt. Men i natt gjorde han 2–2 för sitt Detroit, som till slut vann med 3–2 över Winnipeg. Det var Jontes tredje mål för säsongen.

• Carolina slog Boston med 3–2 borta i förlängningen. Elias Lindholm inledde målskyttet. Loui Eriksson gjorde sitt 25:e som betydde 2–2.