Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stjarnmalvakten-atervander-till-lulea/

Sport

Stjärnmålvakten återvänder till Luleå

Joel Lassinantti återvänder till Luleås kasse i SHL.
Joel Lassinantti återvänder till Luleås kasse i SHL. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Topplaget Luleå spetsar truppen ytterligare. Målvakten Joel Lassinantti, 28, återvänder till SHL-klubben efter en kort sejour i KHL.

– När jag kommer hem ska jag ge allt för att bidra med mitt, säger han till klubbens hemsida.

TT Text

Det blev ingen succé i KHL för Joel Lassinantti. 28-åringen – som var enormt uppskattad i Luleå – gjorde endast 15 matcher för HK Sotji innan han lämnade. Nu blir han Luleå trogen en lång tid framöver. Lassinantti, som är född och uppvuxen i Luleå, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

– Det känns tryggt att veta vad man ska göra. Luleå är en stabil klubb som siktar högt och jag vill vara en del av det också, säger han i en videointervju på klubbens hemsida.

Klubben har David Rautio och supertalangen Jesper Wallstedt på målvaktspositionen sedan tidigare.

– Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida.

Lassinantti ansluter till klubben i slutet av januari.

Ämnen i artikeln

Luleå HF
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt