Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 08:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stjarnorna-felanmaldes-riskerar-diskas-fran-hela-vm/

Sport

Stjärnorna felanmäldes – riskerade diskas från hela VM

Foto: Mosa'ab Elshamy

De två medaljkandidaterna Divine Oduduru och Blessing Okagbare riskerar att inte få springa alls på friidrotts-VM i Doha.

Eftersom de inte dök upp på 100 meter diskades de från resten av mästerskapet. Men senare på dagen var de tillbaka i startlistorna.

Blessing Okagbare och Divine Oduduru diskades från både 200 meter och stafetterna på 100 meter, men båda lade in protester som under söndagen skulle undersökas, rapporterar AP. Och några timmar senare dök deras namn upp igen.

Reglerna säger att om man inte ställer upp i gren där ens deltagande bekräftats, så får man inte delta i resten av grenarna på ett mästerskap. Men enligt Blessing Okagbare hade varken hon eller Divine Oduduru tänkt ställa upp på 100 meter. Ändå anmälde förbundet dem.

– Det är inte första gången som de har gjort någonting sådant här. De hanterar afrikanska mästerskapen och nationella mästerskapen, men det här är inte Afrika. Vi är inte på nationella mästerskapen. Folk här tar reglerna på allvar och vi fortsätter att tänja på dem. Det är fel. Det är inkompetens. Det känns som att de slösar bort mitt mästerskap. Jag vet inte hur många fler jag har. Jag är 30, säger hon.

Efter protester ser det nu ut som att hon får spinga trots allt.

Blessing Okagbare tog VM-brons på 200 meter 2013. 22-årige Divine Oduduru har näst snabbast tid i världen i år på 100 meter.

Läs mer: Världsmästaren bröt – fint lopp av svensken i VM