Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stjarnornas-golfmatch-kan-ge-100-miljoner/

Sport

Stjärnornas golfmatch kan ge 100 miljoner

Peyton Manning och Tiger Woods har spelat golf tillsammans tidigare. Nu möter de Phil Mickelson och Tom Brady i en välgörenhetsmatch. Arkivbild.
Peyton Manning och Tiger Woods har spelat golf tillsammans tidigare. Nu möter de Phil Mickelson och Tom Brady i en välgörenhetsmatch. Arkivbild. Foto: David Dermer/AP

Nu är det bestämt. Välgörenhetsmatchen mellan golfstjärnorna Tiger Woods och Phil Mickelson samt NFL-stjärnorna Tom Brady och Peyton Manning ska spelas den 24 maj på Medalist GC i Hobe Sound i Florida.

TT Text

Den tv-sända välgörenhetsmatchen hoppas samla in motsvarande 100 miljoner kronor som ska gå till stöd kopplat till coronapandemin.

– Vi hoppas att den här tillställningen och plattformen kan samla in betydande belopp till covid-19-stöd, men också underhålla och få sportsupportrar att tänka på annat, säger Jeff Zucker, ordförande för Warnermedia News and Sports.

Woods bildar par med Manning och Mickelson spelar med Brady i matchspel, fyrbollar de första nio hålen och foursome de sista nio hålen.

Läs mer: Optimistiskt NFL tror på full säsong