Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/stockholm-satsar-tio-miljoner-pa-att-planera-os-ansokan/

SPORT

Stockholm satsar tio miljoner på att planera OS-ansökan

Hammarbybacken – här är det tänkt att puckelpist och halfpipe ska avgöras under OS 2026. På baksidan byggs en bob- och rodelbana. På toppen av backen brinner OS-elden.
Hammarbybacken – här är det tänkt att puckelpist och halfpipe ska avgöras under OS 2026. På baksidan byggs en bob- och rodelbana. På toppen av backen brinner OS-elden. Foto: Lisa Mattisson

Stockholm tar ett steg närmare en ansökan om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Nästa onsdag klubbar kommunstyrelsen beslutet att satsa tio miljoner på en fördjupad studie om Stockholms förutsättningar för att arrangera spelen.

– Även om vi inte får spelen kan det ge positiva effekter för Stockholm bara att vara med i leken, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.